ALU PROZORI

SHELABH

ALU prozori

Tražite li stolariju koja ima odličnu zaštitu od svih vremenskih uvjeta te dobru toplinsku i zvučnu izolaciju, ALU stolarija za Vas je najpametniji izbor.Ipak, najveća prednost ALU stolarije jeste ta što može izdržati velika opterećenja te je pogodna za ugradnju u sve građevine. Zbog navedenih razloga ugradnja ALU stolarije u današnje vrijeme sve je češća.

U suradnji sa najpoznatijim brendovima ALU prozorski sistema “FEAL” i “EMERUS” sposobni smo zadovoljiti i najzahtjevnije investitore u izvođenju ALU sistema kod stambenih i poslovnih objekata

emerus

Termo profili

Prozori sa prekinutim termičkim mostom

Termički prekinuti most je kontinuirana barijera između unutarnjeg i vanjskog aluminskog profila. Materijal prekinutog mosta može biti PA66 GP25, PA66 GP25 Low Lambda te ABS. Prekinuti termički most kreira energetski gubitak, što smanjuje prolaz topline prema vani tijekom zimskih mjeseci, te prema unutra tijekom ljetnjih mjeseci, što stvara ugodni boravak u unutrašnjosti objekta tijekom cijele godine.

Termo 60

Sistem TERMO 60 je namijenjen za izradu prozora (otvaranje unutra), vrata (otvaranje unutra i vani) i fiksnih stijena. To je sistem profila sa prekinutim termičkim mostom, osnovne ugradbene dubine rama 60 i 68 mm. Pored osnovne izvedbe ram/krilo sa ravnim linijama, moguća je izvedba ram/krilo i sa zaobljenim vanjskim linijama. Prekid termičkog mosta se postiže poliamidnim trakama od 24 i 26 mm. Radi dodatnog poboljšanja termičkih karakteristika profila, u komore profila se ugrađuju profilirani štapići od XPS -a (ekstrudirani polistiren – ʎ=0.035 W/m2K) i takvi profili dobivaju u nazivu slovo F. Brtvljenje je izvedeno EPDM brtvama. Mogući tipovi otvaranja prozora: otklopno, zaokretno, otklopno-zaokretno. Mogući tipovi otvaranja vrata: otvaranje prema unutra i vani. Sistem je kompatibilan sa fasadnim sistemima. Mogućnost odabira profila sa žlijebom 16/9. Okov koji se ugrađuje u sistem je standardni za eurožlijeb 15/20 i za žlijeb 16/9.

Termo-60

Termo 65 plus

Sistem TERMO 65 plus se koristi za izradu prozora (otvaranje unutra i vani), vrata (otvaranje unutra i vani) i fiksnih stijena.To je sistem profila sa prekinutim termičkim mostom, osnovne ugradbene dubine rama 65 mm. Pored osnovne izvedbe krila sa ravnim linijama, moguće su i izvedbe krila sa zaobljenim vanjskim linijama. Prekid termičkog mosta se postiže poliamidnim trakama širine 34 mm (low lambda).Radi dodatnog poboljšanja termičkih karakteristika profila, u komore profila se ugrađuju profilirani štapići od XPS -a (ekstrudirani polistiren – ʎ=0.035 W/m2K) i takvi profili dobivaju u nazivu slovo F. Brtvljenje je izvedeno EPDM brtvama.Mogući tipovi otvaranja su: otklopno, zaokretno, zaokretno otvaranje vani, otklopno-zaokretno, okretni oko srednje osi, vrata sa otvaranjem prema unutra i vani. Sistem je kompatibilan sa FEAL fasadnim sistemima.Mogućnost odabira profila sa žlijebom 16/9. Okov koji se ugrađuje u sistem je standardni za eurožlijeb 15/20 i za žlijeb 16/9.

Termo 85

Sistem TERMO 85 je namijenjen za izradu prozora (otvaranje unutra i vani), vrata (otvaranje unutra i vani) i fiksnih stijena. To je sistem profila sa prekinutim termičkim mostom, osnovne ugradbene dubine rama 77 i 85 mm. Pored osnovne izvedbe ram/krilo sa ravnim linijama, moguće su izvedbe ram/krilo i sa zaobljenim vanjskim linijama. Primjenom novih materijala koji imaju izrazito termički dobre karakteristike, ovaj sistem zadovoljava kriterije otvora za niskoenergetske kuće. Prekid termičkog mosta se postiže poliamidnim trakama niskog koeficijenta toplinske provodljivosti (ʎ=0.210 W/mK) od 34 mm. Radi dodatnog poboljšanja termičkih karakteristika profila, u komore profila se ugrađuju profilirani štapići od XPS -a (ekstrudirani polistiren – ʎ=0.035 W/mK) i takvi profili dobivaju u nazivu slovo F. Brtvljenje je izvedeno spužvastim EPDM-om koji ima znatno bolja termička svojstva u odnosu na EPDM brtve. Mogući tipovi otvaranja prozora: otklopno, zaokretno, otklopno-zaokretno, zaokretno otvaranje vani, zaokretno oko srednje osi. Mogući tipovi otvaranja vrata: otvaranje prema unutra i vani. Sistem je kompatibilan sa fasadnim sistemima. Mogućnost odabira profila sa žlijebom 16/13. Okov koji se ugrađuje u sistem je standardni za eurožlijeb 15/20 i za žlijeb 16/13.

Hladni profili

Prozori bez prekinutog termičkog mosta

Aluminijski prozori i vrata pružaju održivu i fleksibilnu alternativu konvencijalnim materijalima zahvaljujući svojim mnogim prednostima poput: dugotrajnosti, uskim vidljivim površinama, raznovrsnom dizajnu, jednostavnom održavanju, visokom razinom sigurnosti, većim dimenzijama te mogućnosti recikliranja osnovnog materijala.

Z 40

Sistem Z 40 je namijenjen za izradu prozora (otvaranje unutra), vrata (otvaranje unutra i vani) i fiksnih stijena. To je sistem profila bez prekinutog termičkog mosta, osnovne ugradbene dubine rama 40 mm. Osnovna izvedba krila je sa zaobljenim vanjskim linijama. Brtvljenje  je izvedeno EPDM brtvama. Mogući tipovi otvaranja prozora: otklopno, zaokretno, otklopno-zaokretno. Mogući tipovi otvaranja vrata: otvaranje prema unutra i vani. Okov koji se ugrađuje u sistem je standardni za eurožlijeb 15/20. 

Z 50

Sistem Z 50 je namijenjen za izradu prozora (otvaranje unutra), vrata (otvaranje unutra i vani) i fiksnih stijena. To je sistem profila bez prekinutog termičkog mosta, osnovne ugradbene dubine rama 50 mm. Pored osnovne izvedbe krila sa ravnim linijama, moguće su izvedbe krila i sa zaobljenim vanjskim linijama. Brtvljenje je izvedeno EPDM brtvama. Mogući tipovi otvaranja prozora: otklopno, zaokretno, otklopno-zaokretno. Mogući tipovi otvaranja vrata: otvaranje prema unutra i vani. Okov koji se ugrađuje u sistem je standardni za eurožlijeb 15/20.   

Odlučili ste se?

ili ipak imate dodatna pitanja

U oba slučaja mi smo tu za Vas

O nama

Kompanija SHELABH osnovana je prije 12 godine,sjedište je u Sanskom Mostu a osnovao ju je Amir Beširević.Osnovna djelatnost je izrada i ugradnja PVC i ALU stolarije,te još širok spektar dodatnih usluga.

Kontakt